Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 10 jul 2023

Nu byggs en förskola och skola på Repisvaara

Ny förskola på Repisvaara

Illustration: Skanska Sverige AB

På nordvästra Repisvaara, intill Domherrevägen, påbörjas inom kort byggandet av en ny förskola med sex avdelningar. Entreprenör är Skanska Sverige AB och förskolan är upphandlad via ett ramavtal för konceptförskolor, vilket innebär att det finns en färdig utformning. Färdigställande beräknas ske under 2024.

Förskolan blir ett efterlängtat tillskott till Repisvaara, ett bostadsområde som knyter ihop Gällivare med lågfjället Dundret. Förskolan blir i ett plan och är tänkt att inrymma cirka 108 barn. När det kommer till utformning av utemiljö kommer man att bevara naturlig miljö och skog som en del av barnens lekmiljö. Viss lekutrustning kommer att byggas av träd som stått på tomten.

I anslutning till detta planeras även en skola för två parallellklasser, från förskoleklass upp till årskurs 6, och ett storkök som ska servera både skola och förskola. Skolan projekteras just nu och byggnation är tänkt att starta sommaren 2024. Den kommer inrymma cirka 350 elever.

- Nya förskolan är efterlängtad då det bor många barnfamiljer i hyreshusen och villorna på Repisvaara. I nuläget blir många barn placerade långt ifrån var de bor och resorna blir långa säger Ulla-Stina Larsson, rektor, och fortsätter;

- När förskolan står klar är det sex avdelningar som vi fyller med barn, ska bli jätteroligt att få börja i lokaler där allt är nytt och fräscht. Detta kommer förmodligen påverka andra förskolor i kommunen och kanske mest ”gamla” Älven och Humlans förskola, det vet vi när har fått in önskemål om plats av vårdnadshavarna. När förskolan är på plats och när grundskolan senare också står på plats blir Repisvaara ett ännu finare och ännu mer levande bostadsområde.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-07-10
Publicerad:
2023-07-10