Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 29 jun 2023

Äventyrsbad blir verklighet i multiaktivitetshuset

Äventyrsbad

Bilden visar ett exempel från ett annat äventyrsbad.

Det blivande multiaktivitetshuset kommer att inrymma ett äventyrsbad. Just nu pågår arbete med infästningar för äventyrsbadets vattenrutschbanor samt omfattande betongarbeten. Hösten 2024 väntas byggnaden nå marknivå.

Den största vattenrutschbanan, en så kallad tube slide, blir 109 meter lång och startar tio meter upp. Den blir helt fri från skarvar och ska innehålla effekter som kallas fakeslide och flowmotion. Det är ljuseffekter inne i rutschbanan som gör att du till exempel får känslan av att åka rakt ut genom röret fast själva banan svänger tvärt. Det kan också bitvis kännas som att du åker mycket fortare än vad du egentligen gör eller som att du är på väg att åka upp och ner. På en display högst upp i starten av banan väljer du ett program med de effekter du vill ha. Förutom den här stora rutschbanan blir det en vattenpist och en barnrutschbana, berättar Anette Waara som är kommunens biträdande projektledare för byggprojektet.

Vattenrutschbana

Multiaktivitetshuset är Gällivare kommuns största projekt någonsin. Det känns roligt att vara med och förverkliga det som Gällivare kommuns politiker beslutat om. Placeringen av multiaktivitetshuset är perfekt med sin närhet till högstadieskolan Sjöparksskolan, Isborgen och gymnasieskolan i Kunskapshuset. Det blir mycket puls i centrum med allt det övriga som ska finnas i multiaktivitetshuset, med plats för kultur, sport och fritid, säger Anette.

Äventyrsbad

Det är ljuseffekter inne i rutschbanan som gör att du till exempel får känslan av att åka rakt ut genom röret fast själva banan svänger tvärt.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-09-12
Publicerad:
2023-06-29