Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 23 maj 2023

Vallmotrappan i ny skepnad

Kommunalråden Henrik Ölvebo och Birgitta Larsson.

Trappan mellan Vallmovägen och Kattfotsvägen, ”Vallmotrappan”, är i behov av upprustning utifrån säkerhet för medborgarna samt arbetsmiljöperspektiv för de som underhåller och snöröjer. Det blir en ny gallerdurkstrappa med regnbågens färger på framkanten av trappans sättsteg. De befintliga trappstegen ska tas tillvara och återanvändas i ett projekt för ytorna utanför Kunskapshuset under sommaren.

I dagsläget är trappan svår att underhålla, under vintertid blir den hal samt att trappstegen lutar felaktigt och många olyckor har skett. Dessutom förmodas gångtrafiken öka mellan Hedskolan, Nya Sporthallen, skateparken, is- och evenemangsarenan Isborgen, badhuset med mera.

- Äntligen kommer bytet av Vallmotrappan igång. Den är i dåligt skick och behöver ersättas. Vi är extra glada att trappstegen ska återanvändas till andra projekt, säger Birgitta Larsson (s), kommunalråd.

- Trappans sättsteg blir i regnbågens färger. Precis som för Regnbågens förskola symboliserar det att kommunen står för mångfald, säger Henrik Ölvebo (mp), kommunalråd.

Beräknad byggstart är under sommaren med beräknat färdigställande hösten 2023.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-24
Publicerad:
2023-05-23