Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 28 apr 2023

Susanna Isaksson ställer ut på informationscentret RE-form

Susanna Isaksson

Nu har RE-form en ny utställning på plats. Målningarna i den här utställningen ingår i en serie som heter ”Lappland mina drömmars land” av Susanna Isaksson.

- Inspirationen fick jag från en dikt, Norrland av Magnus Lundahl som publicerades i NSD den 4 januari 1919. Så länge jag minns har jag målat. Det har alltid varit en naturlig del i mitt liv men det var först efter en utmattning och pandemin som jag förstod att det var dags att ta mitt konstnärskap på ”allvar". Det var då jag bestämde mig för att ägna mig helhjärtat åt måleriet, säger Susanna Isaksson och fortsätter;

- Livet i Lappland är min största inspirationskälla. Inspirationen får jag framförallt från livet här i norr, djur, naturen, ljuset, färgerna, stillheten, tystnaden, det rena och vackra. Mjuka romantiska drömska kvinnor och djur är ofta i fokus i mina målningar. De kommer med olika positiva budskap som till exempel att våga följa sina drömmar, frihet, hopp och se det vackra i livet. Jag målar ofta symboler i mina målningar. Det kan till exempel vara det samiska solhjulet, renen, snöflingan och evighetssymbolen. Renen som ofta förekommer i mina målningar är här en symbol för livet i harmoni med naturen, avslutar Susanna.

RE-form har öppet tisdag - fredag kl. 11.00-18.00 och varannan lördag kl. 11.00-15.00, ojämna veckor.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-07-27
Publicerad:
2023-04-28