Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 21 apr 2023

Rusning när nyfikna barn besökte Regnbågens förskola

Regnbågens förskola

Barnens vision om hur Regnbågens förskola ska se ut.

Bygget av den nya centrumnära Regnbågens förskola, vid Vassara älv har kommit en bra bit på vägen. Intresset för den nya förskolan är stort, inte minst av barnen och personalen på Älvens förskola som snart ska få flytta in i sina nya lokaler. Skanska Sverige AB bjöd in den nyfikna gruppen till en rundtur och hamburgerlunch.

Greger Jonsson

– Jag trodde det skulle komma cirka 15 barn och några från personalgruppen men jag tror vi har kring 80 besökare här idag vilket är jätteroligt, säger Greger Jonsson, produktionschef vid Skanska Sverige AB.

Förskolan byggs i två våningsplan vid Bondegatan/Garvaregatan. Den kommer att ha sju avdelningar, varav en minoritetsspråksavdelning för finska och meänkieli. På nedre plan ska de mindre barnen få sina utrymmen och på våning två ska de lite äldre barnen husera.

Under rundturen tittade man på de stora fina ytorna och fick en inblick i hur det kommer att bli. Bland annat tittade man på var hissen ska monteras och var den blivande trappan till våning två ska placeras. Barngrupperna lotsades lugnt och säkert fram i lokalerna och pedagogerna fick välbehövlig hjälp av Skanskas byggarbetare. Spännande och säkra lekmiljöer med mycket utrustning utlovas på den väl tilltagna ytan för utelek.

Barngrupp

Den nya förskolan är en så kallad konceptförskola, designad utifrån ett barnperspektiv. Barnen ska bland annat mötas av en mångsidig och pedagogisk miljö med glaspartier och tittgluggar till kök och teknikrum där de kan spana och utforska. Byggnaden får in dagsljus från flera väderstreck och ytskikt och material har valts ut för att aktivera barnens sinnen. Lika viktigt är personalperspektivetdär dörrar, fönster, glaspartier och utrymningsvägar är placerade med den dagliga pedagogiska verksamheten i fokus. Samtalsrum, expedition och personalrum är helt avskilda från de pedagogiska ytorna.

Regnbågens förskola ska stå klar för inflyttning under sommaren 2023. Namnet Regnbågen kommer bland annat från att förskolan har sju avdelningar, lika många som regnbågens färger, det signalerar även att kommunen står för mångfald. Modellen är populär och byggs av flera kommuner i Sverige.

Regnbågens förskola

Pedagogerna lotsade barnen till våning två.

Micke och Emma

Micke och Emma från Beijer Byggmaterial, i samarbete med Skanska Sverige AB, bjöd på hamburgare och Festis till alla glada besökare.

Ellinor Haglander

Ellinor Haglander, rektor, var glad över ett lyckat studiebesök och ser framemot att flytta in i de nya lokalerna. Här hjälper hon till med att dela ut hamburgare till barnen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-24
Publicerad:
2023-04-21