Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 18 apr 2023

Markanvisning till Jula för att etablera sig i Gällivare

JULA

Nu är det klart, Jula får markanvisning och kan därmed etablera sig i Gällivare. Foto:Arkivbild

Nu finns det anledning att vara optimistisk. Jula har fått en markanvisning i Gällivare och avser att etablera sig. Gällivare kommun har nu tecknat ett markanvisningsavtal med G&K Blanks Fastigheter AB, Julakoncernens fastighetsbolag.

– Att vi kommit så här långt är fantastiska nyheter för Gällivare som ort. En etablering som gynnar kommuninnevånarna, säger Stefan Kostenniemi(S), ordförande i kommunstyrelsens samhällsplanerings- och teknikutskott.

Det blir med stor sannolikhet ett Jula-varuhus vid östra infarten, E10/E45 till Gällivare på Treenighetens handelsområde som har stått onyttjat en längre tid. Där finns idag XL Bygg, Elon och Motorhallen.

Markanvisningen är ett första steg i en längre process att bebygga platsen med en anläggning för handel. Kommunstyrelsens samhällsplanerings- och teknikutskott har förordat att Jula får byggrätt för 3 500 kvadratmeter. Något man man bedömer är en etablering som är bra för Gällivare.

G&K Blanks Fastigheter är försiktig med att uttala sig om konkreta planer:

– Vi sonderar ständigt terrängen med syfte att se möjligheter för framtida etableringar, där Gällivare eventuellt kan ses som en potentiell ort. Markanvisningen är ett första steg och gäller ett år, vilket ger oss tid för att ta processen framåt. Mycket kan hända under resans gång och därför kan vi inte uttala oss så mycket mer just nu om konkreta planer, meddelar de via sin marknadsstrateg Linn Lechte.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-20
Publicerad:
2023-04-18