Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 jan 2023

Välbesökt jubileum när RE-form firade fyra år

Birgitta Larsson och Monika Nilsson

Kommunalrådet Birgitta Larsson intervjuas av Monika Nilsson, landsbygdsutvecklare, till podden ”Typiskt Gällivare”.

Jubileet för informationscentret RE-form lockade gammal som ung och programmet bjöd på en rad olika aktiviteter under hela dagen. Kommunalrådet Birgitta Larsson (s) invigde dagen.

- RE-form är en mötesplats som handlar om samhällets och kommunens utveckling och hit välkomnas alla kommunmedborgare, utflyttare, besökare och potentiella investerare. RE-form öppnar upp för en levande medborgardialog och har haft hela 5083 besökare under 2022, säger Birgitta Larsson, kommunalråd.

Planering och utveckling

Planeringschefen Marcus Zetterqvist och Johan Eriksson-Buhr, stadsarkitekt och byggchef, fanns på plats för att informera och svara på frågor.

Aimo Liukku och Marcus Zetterqvist

Aimo Liukku från Radio Gällivare intervjuar kommunens planeringschef Marcus Zetterqvist.

Tillväxt- och attraktivitet

Inflyttningslots Magdalena Forsman, näringslivsutvecklaren Hanna Andersson och landsbygdsutvecklaren Monika Nilsson från tillväxt- och attraktivitetsavdelningen fanns på plats och informerade samt spelade in till podden "Typiskt Gällivare" som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Avdelningens eventsamordnare Daniel Sonntag tar gärna emot ditt svar på vilket framtida evenemang du skulle vilja uppleva i Gällivare. Svara med ett ord, klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Multiaktivitetshuset

Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen deltog för att berätta om kommunens största byggprojekt – multiaktivitetshuset. Projektledaren Örjan Matti och projektchef Dan Johansson visade en film och bildskisser samt berättade om byggprojektet för en nyfiken publik. Multiaktivitetshuset ska ge plats för kultur, sport och fritidsverksamhet – allt under samma tak. Det kommer att finnas bibliotek, äventyrsbad, sporthall, restaurang, klättervägg, lokaler för brottning och tyngdlyftning, musik och scenkonst och mycket mer.

Dan Johansson

Dan Johansson, projektchef vid samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen.

Lediga jobb

Personalenheten deltog tillsammans med socialförvaltningen för att berätta om lediga jobb.

Madelene Nilsson

Madelene Nilsson, HR-konsult Kompetensförsörjning, berättade om lediga jobb till en av besökarna under dagen.

Trollihopp gästar RE-form

Till alla barnens glädje gjorde Dundret Laplands maskot Trollihopp ett uppskattat besök. Trollihopp visade sin utställning och delade ut godis till besökarna. Utställningen pågår till den 4 mars.

Trollihopp

Gällivare kulturmuseum

Björn Pettersson, intendent på Gällivare Kulturmuseum, berättade om utekonsten från Malmberget som ska bevaras och flyttas till nya platser i kommunen.

Björn Pettersson

Var med och utveckla RE-form

Vad tycker du om RE-form? Svara gärna på vår enkätundersökning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-10
Publicerad:
2023-01-25