Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 18 jan 2023

Trollihopp gästar RE-form

Nu har vi en ny utställning på RE-form i Norrskensgallerian. Den här gången gästas vi av Trollihopp och författaren/fotografen Magnus Emlén.

Så här berättar Magnus om arbetet bakom Trollihopp:

”Allt började egentligen för cirka åtta år sedan med att jag ville skapa något roligt att fota i naturen. Jag ville visa våra egna barn hur magisk och vacker naturen är, samt lära dem att vara snäll mot djur och ta hand om skogen. Jag byggde ett troll, sydde kläder och använde hundens päls som hår och började fota trollet i vildmarken.

Ganska snabbt insåg jag att många andra gillade Trollihopp, mycket för att det var fotografiskt och handgjort, nästan verkligt som någon sa. Trollihopp utvecklades till en bokidé och arbetet med böckerna började.

Det har krävts många timmar av fotograferande och tillverkning av handgjorda rekvisiter. Vi har haft väldigt roligt under resans gång och barnen älskar nu livet utomhus.

Trollihopp är nu även Dundret Laplands nya uppskattade maskot.”

Missa inte chansen att träffa Trollihopp som besöker RE-forms 4-årsjubileum, tisdag 24 januari kl. 16.00. Läs hela programmet här Öppnas i nytt fönster..

Utställningen pågår fram till den 4 mars. Välkomna!


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-08-01
Publicerad:
2023-01-18