Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 apr 2022

Ny restaurang i Isborgen

projektledaren

Projektledaren Torbjörn Tuoremaa visar upp lokalen.

Restaurangen står nu klar och är placerad i direkt anslutning till de stora publika ytorna i foajén. Arenan är en stor ganska sluten volym med undantag för restaurangen som med sina stora glaspartier skapar en kontaktyta mellan vad som försiggår i parken respektive arenan. Fönstren öppnar ett panorama hela vägen från söder till öster.

Restaurangen har ytskikt och inredning som är samstämda med resten av anläggningen. Köket är placerad i kärnan av huskroppen och här finns beredning, diskrum och förvaring. Gäster möter en rundad bardisk som är uppdelad i sektioner med olika funktioner; bar, café, varm mat mm. Restaurangen möbleras med ca 120 sittplatser vid bord runt om mot fönstren.

Utomhus kommer det finnas möblering sommartid då restaurangen blir en del i utbudet i den nyanlagda Sjöparken. Köket är dimensionerat för att kunna servera ca 300 portioner per dag. Restaurangen fyller också behovet av att snabbt kunna erbjuda fika i pauser vid matcher och vara en del i helhetsupplevelsen vid större kultur- eller utställningsevenemang. Vid sådana tillfällen kan även foajén tas i anspråk för att fylla platsbehovet.

Blir du den första att arrendera restaurangen i Isborgen? Om du är intresserad av att arrendera restaurangen hör då av dig till sam@gallivare.se

Fakta:

Tillagningskök med kapacitet 300 portioner/dag

Publik yta: 195 kvm

Köksyta inkl disk och förvaring: 108 kvm

Personalytor: 60 kvm

kök
restrangdel


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2022-12-21
Publicerad:
2022-04-07