Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 aug 2021

Nya lekplatser runt om i Gällivare kommun

lekplats

Malmberget har fått en ny lekplats på Södra Mosebacke.

Som en del av en översyn av kommunens lekplatser och utveckling av dessa så har nu två stycken färdigställts och ytterligare tre är på gång. Välkomna tillskott av nya utemiljöer runt om i Gällivare kommun.

Malmberget har fått en ny lekplats på Södra Mosebacke som står omsluten av en ståtlig tallskog och som är utformad för både äldre och yngre barn. Här finns gungor, två olika lekställningar med rutschkanor, två lekhus, snurrlek, en rolig fotovägg med rymdtema och en bmx-bana. En grillplats med bänkar och bord har också anlagts som passar fint för till exempel en familjepicknick. Lekplatsen ligger integrerad i en tallskog där färgad belysning höjer mysfaktorn för alla besökare och förbipasserande under årets mörka månader.

Och fler nya lekplatser ska anläggas i kommunen. Bland annat kommer det under sensommaren/hösten att byggas en lekpark i anslutning till bostadsområdet Forsvallen som kommer att få en egen linbana, grillytor, sandlek och gungor. Och på Granbacka kommer det under hösten att byggas en naturnära lekplats med skogen som tema.

Forsvallen

Under vecka 34 påbörjas arbetet med en ny lekplats på Forsvallen vilket kommer innebära byggstök under en tid.

I parken mitt emot Myranskolan i Koskullskulle tillkommer förutom en lekplats även ett utegym och en pumptrack-bana. Till grund för utformningen i Koskullskulle ligger en medborgarenkät samt en sportlovsaktivitet där barn och vuxna har getts chansen att tycka till.

Koskullskulle

I parken intill Myranskolan förbereds det nu med fyllnadsmassor för att göra en pulkabacke.

I Tjautjas har det under juni/juli anlagts en ny lekplats i närheten av skolan som ersatt den gamla. Den nya lekutrustningen beräknas kunna tas i bruk efter säkerhetskontroll och besiktning som kommer att genomföras den 30:e augusti.

lekplats

Ny lekutrustning i väntan på besiktning som kommer ske den 30 augusti.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2022-12-21
Publicerad:
2021-08-25