Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 03 jun 2021

Multiaktivitetshuset för dig och din familj tar form

Multiaktivitetshuset

Multiaktivitetshuset kommer att minska i storlek men glädjande är att alla väsentliga funktioner kommer att finnas kvar och förändringarna innebär fler parkeringar i centrum.

– Vi har skapat en fin byggnad med många funktioner som Gällivareborna kommer att känna sig stolta över säger Dan Johansson, projektchef på Gällivare kommun.

En stålsarg runt schakten monteras just nu där multiaktivitetshuset växer fram. Ett hus fullt av aktiviteter tar form- mitt i centrum.

Överklagandet av entreprenörsupphandlingen gjorde att kommunen under vintern kunde projektera byggnaden längre. Uppdaterade kalkyler har gjorts för att anpassa de budgeterade medlen.

Detta innebär att bokbussen kommer att få en annan parkeringsplats. Skytte kommer inte heller finnas i huset och Gällivare kommun för nu en dialog med föreningarna för att tillsammans hitta en bra lösning. Det blev en blackbox istället för två och squash kommer att utgå. En padelanläggning var planerad i huset men kommer istället att byggas och drivas i privat regi.

Denna byggnad blir kronjuvelen i Gällivares centrum, och i stort sett allt roligt kommer finnas här för dig och din familj. Black box, bio, bibliotek, simhall med undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, äventyrsbad och spa, sporthall, gym och klättervägg. Och ungdomsgården kommer finnas där. Även lokaler för brottning, bollsporter, boxning, tyngdlyftning, bowling och där fåt också Kulturskolan nya lokaler.

Och det tar inte slut där, även skaparverkstaden med ateljé och makerspace byggs upp så du och dina barn kan experimentera och skapa. Och efter en full dag med aktiviteter kan det vara skönt att få slinka in på restaurangen i huset.

Sammantaget 21 300 kvadratmeter aktiviteter och kultur.

Alla förändringar har gjort i nära samarbete med den världskände arkitekten Michael Green från Kanada som ritat detta hus. Michael Green har sedan tidigare skapat både New Yorks och Paris högsta träbyggnad.

Start husbyggnadsarbeten kvartal 2 år 2022.
Preliminärt färdigställande/invigning 2027.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-02-21
Publicerad:
2021-06-03