Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 13 nov 2020

Schaktning av multiaktivitetshuset pausas

Multiaktivitetshuset

Schaktningen av multiaktivitetshuset kommer att pausa under vintern då upphandlingen om entreprenör för bygget är överklagad till förvaltningsrätten.

- När vi inte har klart med ny entreprenör har vi nu tagit beslut om att inte gräva under grundvattennivå. Det skulle innebära en risk för både vattenföroreningar och kringliggande fastigheter, säger Alexander Kult, förvaltningschef vid samhällsbyggnad och teknik.

I somras beslutade kommunstyrelsen vilken entreprenör som skulle bygga multiaktivitetshuset. Ärendet överklagades dagen efter till förvaltningsrätten av annan anbudslämnare.

- Vi har begärt en skyndsam hantering i ärendet och kommer att veta utfallet tidigast i februari 2021, säger Kult.

I och med att schaktningen pausas så öppnas Hantverkaregatan upp och gångstråket längs Västra Kyrkoallén kommer att breddas. Schaktningen kommer att återupptas till våren. Överklagan innebär en försening på ursprunglig tidsplan.

- Multiaktivitetshuset kommer färdigställas under 2024, säger Kult.

Multiaktivitetshuset är ritad av den världskända arkitekten Michael Green från Vancouver i Kanada som bland annat står bakom både New Yorks och Paris högsta träbyggnader.

Även multiaktivitetshuset kommer att byggas i naturmaterialet trä och innehålla äventyrsbad, utrymme för teater, dans och uppträdande. Biblioteket kommer att finnas där, likaså hallar för brottning, boxning, skytte och bowling. Byggnaden är på ca 22 500 m2.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2022-12-23
Publicerad:
2020-11-13