Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 06 nov 2020

Målsnöret för Sporthallen i Gällivare är sprängt

Sporthallen

Melissa Granberg, Gällivare Sportklubb Friidrott sprängde målsnöret.

Sporthallen i Gällivare är invigd. Barn och ungdomar från Gällivare Sportklubb sprängde målsnöret påhejade av lokala representanter som deltog i en Covid-anpassad invigning som livesändes.

- Vi tror att det finns jättestora vinster med att det kommer vara flera olika verksamheter här samtidigt. Hallen är fantastisk och vi ser fram emot att samarbeta med fler föreningar, säger Anna Lyckholm, Gymnastikföreningen Dynamik.

Förutom ett flertal representanter på plats så förgylldes invigningen av fina videohälsningar av kända profiler inom sportvärlden som snowboardåkaren Sven Thorgren, Johan Storåkers, ordförande i Svenska Friidrottsförbundet, Haparanda SKT Friidrott och Janne Wanhainen, Göteborgs Friidrottsförbund/IFK Göteborg Friidrott.

Gällivares kommunalråd som arbetat för att kunna förverkliga denna byggnad var stolta deltagare.

Sporthallen

Fr.v. Birgitta Larsson, Henrik Ölvebo och Jeanette Wäppling samt Lena Callne, konferencier.

- För oss är det jätteviktigt för både föreningslivet med all barn- och ungdomsverksamhet och för skolverksamheten, säger Jeanette Wäppling (V).

Riksspelemannen Daniel Wikslund underhöll publiken och tittarna under ledning av Lena Callne. Gällivare Sportklubb representerades av avdelningarna för freeski och friidrott och även gymnastikföreningen Dynamik fanns på plats.

- Gemenskap och känslor är det första som slår mig och det känns riktigt grymt att den här hallen äntligen är på plats. Som gammal idrottare men även som förälder till idrottande barn, så det känns extra speciellt, säger Henrik Ölvebo (MP).

Att detta kommer att öka attraktionskraften för Gällivare känns som en självklarhet. Tillsammans med skidanläggningen Dundret och is- och evenemangarenan så finns det mycket vi kan erbjuda här, berättar kommunalrådet Birgitta Larsson (S) under intervjun.

Sporthallen är byggd enligt parametrarna för miljöbyggnad silver, för att spara på el så styrs exempelvis så energianvändningen i byggnaden automatiskt.

Fakta:
Sporthallen rymmer två hallar under samma tak. En friidrottshall som är dimensionerad för 585 personer och en idrottshall för upp till 300 personer. Inom arenan finns även en spegelsal och ytor för artistisk gymnastik samt styrka/rörlighet. Det finns även en skumgrop för hoppträning - bra träning för Gällivares freeski-åkare under barmarkssäsong.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-02-18
Publicerad:
2020-11-06