Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 02 apr 2019

Nya Gällivare växer fram

Kunskapshuset

Kunskapshuset börjar ta form.

Stora delar av samhället påverkas i och med den pågående samhällsomvandlingen. All förändring innebär att det blir lite stökigt vilket vi ber om överseende för. Stort tack för det tålamod ni visar under processen när nya Gällivare sakta men säkert växer fram.

Centrum

Byggnation av Kunskapshuset, som blir Gällivares nya gymnasieskola och lärcentra för vuxna, påbörjades 2017. Byggnaden beräknas vara klar för invigning till hösten 2020. I centrum pågår även förberedelser för bygget av ett multiaktivitetshus, som blir en arena för bland annat idrott, simhall med äventyrsbad, bio, bibliotek och musik. Huset ska byggas i kvarteret Gojan, i folkmun kallat för Arcaden eller Tempohuset. Bygget planeras vara klart 2022/23.

Multiaktivitetshuset

Skiss över det blivande multiaktivitetshuset.

Sjöparken

I Sjöparken pågår flera projekt parallellt med varandra då hela parkområdet ska få en rejäl upprustning. En del i detta är en stor grillkåta där byggnation nu har påbörjats och beräknas vara klar under våren 2019. Det största bygget i Sjöparken är is- och evenemangsarenan som påbörjades sommaren 2018 och beräknas vara klart till årsskiftet 2019/20.

Grillkåta

Skiss över den blivande grillkåtan i Sjöparken.

Grillkåta

Bygget av grillkåtan har påbörjats i Sjöparken.

Grillkåta

Bygget av is- och evenemangsarenan pågår.

Repisvaara

På Repisvaara planeras det för upp till 1000 nya bostäder. Flera familjer har redan flyttat in på det nya området i både flerfamiljshus och villor. Det handlar dels om ersättningsbostäder för de som måste flytta från Malmberget, men också familjer som valt att köpa tomt och bygga nya hus via kommunens tomtkö.

Repisvaara

Vy mot Repisvaara. Foto: Michael Renström

Informationsfilm

En kort informationsfilm som ger en översikt av det som sker och pågår i centrala Gällivare fram till 2022.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-16
Publicerad:
2019-04-02