Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 20 jan 2019

Ny mötesplats för medborgardialog i Gällivare

RE-form

RE-form är namnet på Gällivares nya informationscentrum, en mötesplats för allt som handlar om samhällets och kommunens utveckling – i förtid och nutid och framtid. Hit välkomnas alla; kommunmedborgare, utflyttare såväl som besökare och intresserade entreprenörer som sneglar på orten.

- En fysisk mötesplats mitt i centrala Gällivare innebär större möjlighet till en aktiv dialog kring allt som har med samhällsomvandlingen och kommunens utveckling att göra, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Reformera platsen

Som namnet indikerar handlar det om att samhället omformas, att reformera Gällivare kommun. Men inte till vilket pris som helst.

– Vi vill ha med oss kommunmedborgarna på hela denna resa, det är ju allas vår plats vi lever och verkar på. Resan framåt kommer innefatta en rad spännande beslut, men också svåra vägval, där vi tillsammans måste hitta nya, innovativa lösningar för olika intressen att samexistera, säger Lars Alriksson kommunstyrelsen.

– Vårt mål med den nya mötesplatsen är ökad tydlighet när det gäller information som därmed öppnar upp för en levande medborgardialog, säger Birgitta Larsson kommunalråd.

Mitt i hjärtat av Gällivare

Mötesplatsens placering, i Norrskensgallerian och även med tillgänglighet direkt från parkeringen, gör att det är lätt att slinka in och ta del av vad som är på gång. Här kommer finnas interaktiva informationskanaler, spännande möten med olika kommuninnevånares syn på samhällsomvandlingen, samt ytor anpassade för barn och unga. Öppningen är planerad till början på 2019. I takt med att samhället utvecklas kommer även informationsplatsen Re-form att förändras och byta skepnad över året.

- Jag hoppas att man kommer hit dels för att få ta del av vad som är på gång, men också för att ventilera funderingar kring det som sker i vår kommun. Eller kanske bara för att möta andra medborgare och besökare i den framtidskommun som nu växer fram, säger Henrik Ölvebo kommunalråd.

RE-form

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-08-01
Publicerad:
2019-01-20