Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 30 maj 2018

Byggstart is- och evenemangsarenan

Så har bygget av Gällivares nya is- och evenemangsarena officiellt startat. Det är många som väntat och längtat efter den här dagen och människor samlades vid Sjöparken när den officiella byggstarten ägde rum.

Byggstart

Jeanette Wäppling, Lars Alriksson och Henrik Ölvebo.

Gällivare kommuns kulturchef Jerker Johansson höll i trådarna på scenen och intervjuade representanter från Malmbergets AIFs konståknings- och ishockeyföreningar.

- Ja äntligen, vi har väntat och längtat. Vi ser fram emot längre säsonger och få mer tid att träna över året. Det blir också bättre förutsättningar för oss då vi får ordentliga ytor att exempelvis värma upp, säger Malin Heino, MAIF konståkning.

- Det bästa är att kommunen håller i lokalen så vi får fokusera på idrotten istället för att renovera i en gammal byggnad. Vi växer sakta men säkert och vi tror att fler kommer att vilja komma med sina barn när vi får en ny och fin arena, säger Tommy Rytiniemi, MAIF hockey.

Tre glada representanter för Framtid Gällivare fanns givetvis på plats.

- Jag känner en stor glädje att vi står här idag. För ett tag sedan var jag på besök i den nuvarande ishallen och där träffade jag en pojke som frågade mig så här; ”Tror du att den blir klar innan jag blir vuxen”. Och det kan vi nu säga att den blir, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling och fortsätter;

- Arenan får nya funktioner som en skena i taket där man fäst i en sele kan utöva issport även om man har funktionshinder, eller vill träna på olika hopp i konståkning.

- Det känns jättebra och vi har mycket att se framemot. Bland annat curlingbanan som är en funktion som vi inte har idag. Men också helheten som blir väldigt bra med aktivitet i Sjöparken och multiaktivitetshuset och Kunskapshuset i centrum, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Henrik Ölvebo.

- Äntligen har vi kommit till den dagen då vi kan börja bygga den mycket efterlängtade isarenan till glädje och nytta för våra medborgare. Det här kommer att bli ett smycke i Gällivare och tänkt att ha Lilla VM i en byggnad som alla ortsbor kan vara stolta över framöver, säger kommunalrådet Lars Alriksson.

I och med den pågående samhällsomvandlingen i Gällivare kommun kommer den nuvarande ishallen att rivas. Gällivares nya is- och evenemangsarena är framförallt designad för isaktiviteter som till exempel hockey, curling och konståkning men får en flexibel utformning för att kunna användas till fler ändamål.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2018-05-30