Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 22 mar 2018

Gällivares nya multiaktivitetshus

Multiaktivitetshus

Arkitekten Michael Green har presenterat en mer utvecklad version av planerna för multiaktivitetshuset. Planerad byggstart är sommaren 2018 och beräknas vara klart årsskiftet 2021/22.

Multiaktivitetshus

Gällivares nya multiaktivitetshus blir en arena för bland annat idrott, simhall med äventyrsbad, bio, bibliotek och musik.

- Vi är nu ett steg närmare målet. Det känns verkligen som att han har hittat rätt. Det blir ett hus med många mötesplatser mellan generationer och mellan många olika intressen. Det vore fantastiskt med en invigning till Lilla VM 2022, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

- Det är intressant att följa hur arbetet med multiaktivitetshuset växer fram. Det här kommer att bli en fantastisk byggnad och speciellt glad är jag över att arkitekten Michael Green accepterade inbjudan att klättra på både klätterväggen och isklätterväggen när vi inviger huset, säger kommunalrådet Lars Alriksson.

- Framtidstro! Multiaktivitetshuset är ett viktigt projekt som skapar framtidstro och förutsättningar för ett attraktivare Gällivare. Michael Green har på ett fantastiskt sätt konkretiserat projektmålen. Mötesplatsen Multiaktivitetshuset blir sannolikt Sveriges största träbyggnad när den står klar 2022. En hållbar mötesplats för framtiden, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Henrik Ölvebo.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2018-03-22