Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 27 jun 2017

TOP bostäder bygger nya lägenheter

Forsheden

Här byggs nya lägenheter på kvarteret Forsheden i Gällivare.

TOP bostäder bygger nya flerbostadshus på kvarteret Forsheden i Gällivare. Det handlar om 74 nya lägenheter som blir ett viktigt nytillskott av bostäder.

Lägenheterna på Forsheden blir en mix av ettor, tvåor och trerummare. Samtidigt som husen byggs anläggs nya parkeringsplatser med motorvärmare. Lekytorna i området kommer också att ses över.

Tidigare i år fattade regeringen ett beslut om en ändring i förordningen om investeringsstöd till hyres- och studentbostäder. Stödet innebär att malmfältskommunerna kan få en lägre hyresnivå i nytt bestånd än vad som annars varit möjligt.

- Målet är att en trea på 67 kvadratmeter ska kosta cirka 8500 kronor per månad i och med investeringsstödet, säger TOP bostäders VD Esa Norojärvi.

Lägenheterna blir ett nytillskott av bostäder, det handlar alltså inte om ersättningsbostäder i och med samhällsomvandlingen.

- TOP bostäder tar nu verkligen ett krafttag mot bostadsbristen på orten, säger TOP bostäders styrelseordförande Stig Eriksson.

NCC Sverige AB är utsedd totalentreprenör. Markarbetena beräknas starta i augusti. Det första huset planeras vara färdigställt för inflyttning i december 2018 och följande hus i juli 2019.

- Husen har en energianvändning långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Fredrik Edfast, affärschef på NCC Building Norrland.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2017-06-27