Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 11 apr 2017

Det första huset på Repisvaara är överlämnat

Repisvaara

Alexander Kult på LKAB lämnar över nycklarna till familjen Kristensens hus

Idag lämnades de första nycklarna över till LKABs ersättningshus på Repisvaara och flyttlasset för familjen går redan idag. Husbyggandet fortsätter i området och under våren får fler flytta in.

Ett nytt steg i samhällsomvandlingen

Jessika och Johan Kristensen med deras tre barn är de första som flyttar in i LKABs ersättningshus på Repisvaara. Nu lämnar de Murgatan i Malmberget för en ny början i en ny bostad.

- Det är en omvälvande dag för oss alla, säger Jessika som precis mottagit nycklarna till sitt nya hus. Det har gått smidigt från första stund och vi har längtat efter den här dagen länge, men idag är jag förvånad över hur snabbt allt gått.

Alexander Kult arbetar med samhällsomvandlingen på LKAB och är enig med familjen.

- Processen på Repisvaara har gått fort, även fast samhällsomvandlingen är, och har varit en lång resa, säger Alexander.

Lyckönskningar från kommunalråden

Gällivares kommunalråd ser utvecklingen som positiv och hoppas att familjen ska trivas.

- Jag vill önska Jessika och Johan lycka till i sitt nya boende. De är de första i en lång rad av fastighetsägare som kommer att ersättas med en ny villa, säger Lars Alriksson.

Jeanette Wäppling instämmer och fortsätter; det blir ett otroligt trivsamt och fint område med fantastisk utsikt mot både Dundret och ner mot samhället.

Fler villaägare flyttar snart in

Familjens flyttlass går redan idag, men det är inte förrän till sommaren då gräsmattan sås in som tomten blir helt färdig. Idag har familjen Kristensen inga grannar, men många fler hus blir snart inflyttningsklara.

- Det är annorlunda, för vi visste ju inte vilka grannar vi skulle få. Men helt otroligt nog har det slumpat sig så att båda mina morbröder ska bo på samma gata, skrattar Jessika.

Älvsbyhus som även levererat familjen Kristensens hus producerar idag för fullt. Ett till två hus i veckan går upp till Gällivare. Leif Rehnberg som arbetat på Älvsbyhus 45 år berättar att det är en helt unik upplevelse att vara en del av samarbetet med LKAB och villaägarna.

- Det är positivt och jätteroligt att få uppleva det. Vi får en chans att etablera en relation till familjerna och får se deras nya hem ta form, forsätter Leif.

- 120 villor ska byggas på Repisvaara och i det arbetet samarbetar vi med flera leverantörer säger Tina Helin Rytiniemi, LKAB. I nästa vecka kommer ännu fler bostäder, bland annat hus från det lokala företaget TN bygg, fortsätter hon.

På plats vid överlämnandet av huset fanns även Roger Joanson, Älvsbyhus, som sålt huset.

- Vi ska leverera drygt fyrtio Älvsbyhus i år men vi hoppas att vi ska sälja och leverera många fler. Det är roligt att som ett norrländskt företag få vara en del av detta, säger han.

Grupp

Fr. vänster Alexander Kult & Tina Helin Rytiniemi från LKAB. Jessika & Johan Kristensen samt Leif Rehnberg, Älvsbyhus

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2017-04-11