Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 29 jun 2016

Nya lägenheter i centrala Gällivare

Lovikka

Lovikka möbelfabrik har förvärvat en centralt belägen tomt i Gällivare där de planerar för tolv nya lägenheter. Bygget av husmodulerna har startat med planerad inflyttning kring årsskiftet.

I korsningen av Smedjegatan och Hantverkaregatan ska Lovikka möbelfabrik bygga ett flerfamiljshus i tre våningar med hiss. Det blir ett trähus som innefattar tolv bostadsrättslägenheter med en mix av tvåor och treor. Varje lägenhet kommer att ha balkong med tillhörande carports och förråd.

- Vi är möbelsnickare i grunden så det passar oss bra att bygga i trä. Vi har tidigare byggt hus i Pajala så det ligger nära till hands att bygga i Gällivare. Vi hade gärna byggt mer i Norrbotten men problemet har varit att få tag i byggbara tomter, säger Magnus Rova, ägare Lovikka möbelfabrik.

I samarbete med Setra Plusshus AB levereras trähuset i färdiga moduler som monteras upp på plats så kring årsskiftet 2016-17 kan nya lägenhetsägare flytta in om allt går enligt plan. Försäljning startar till hösten och kommer att ske via HusmanHagberg.

Planlösningar

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2016-06-29