Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 30 mar 2016

En del av nya Gällivare växer fram

Forsgläntan

Vy över Forsgläntans entré.

Forsgårdsområdet börjar nu ta form och bygget av Strandvillan och Forsgläntan har kommit en bra bit på väg. Inflyttning är planerad till oktober 2016 respektive mars 2017.

Forsgårdsområdet intill Vassara älv börjar nu ta form där ett nytt boende för socialt stöd, vård- och omsorgsboende samt upp till 100 nya bostäder ska inrymmas. BoKlok (Skanska och IKEA) kommer att bygga ca 35 bostadsrättslägenheter som beräknas vara klara för inflyttning i början på 2017. Dessutom ska ett markanvisningsavtal upprättas med Nåiden som kommer att bygga 50-60 lägenheter i samma område.

Strandvillan

Strandvillan som ersätter Älvbacka och Holkens boende kommer att inrymma 14 lägenheter i markplan, varav två blir handikappanpassade. Det kommer också att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan laga mat tillsammans eller bara koppla av och umgås. Nu har fönster kommit på plats och huset kan värmas upp så att invändiga arbeten kan påbörjas. Parallellt fortsätter utvändiga arbeten med att färdigställa yttertak och fasad. Inflyttning är planerad till oktober 2016.

Strandvillan

Fönster är på plats. Huset kan nu värmas upp så att invändiga arbeten kan starta. Parallellt fortsätter utvändiga arbeten med att färdigställa yttertak och fasad.

Forsgläntan

Arbetet pågår i full skala med samhällsomvandlingens första byggnad som fått namnet Forsgläntan. Gällivares nya vård- och omsorgsboende får 71 lägenheter. På plan två är innerväggarna i princip klara och arbetet med ytskikt i badrummen är påbörjat. Man ser också ljusgården som går genom hela byggnaden i öst-västlig riktning och dess effekt av dagsljus. På första plan har arbeten med installationer och innerväggar påbörjats. Under april månad kommer fasaden att vara färdigställd. Inflyttning är planerad till mars 2017.

Lägenhet

Lägenhet på plan 2. Ytskikten i badrummen har påbörjats.

Forsgläntan

Ljusgård på plan 2.

Forsgläntan

Installationer och innerväggar som kommer på plats på entréplan.

Foto: Daniel Olausson/MediaTales

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2016-03-30