Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 16 feb 2016

Strandvillan och Forsgläntan

Forsgläntan

Forsgläntans fasad mot norr. Utvändigt kvarstår täckning av takfot och arbeten runt fönster. Invändigt börjar lägenheterna ta form på plan två.

Bygget av Gällivares nya boende för socialt stöd, Strandvillan, samt vård- och omsorgsboendet, Forsgläntan, har kommit en bra bit på väg. Inflyttning är planerad till oktober 2016 respektive mars 2017.

Forsgårdsområdet intill Vassara älv börjar nu ta form där ett nytt boende för socialt stöd, vård- och omsorgsboende, samt upp till 100 nya bostäder ska inrymmas. BoKlok (Skanska och IKEA) kommer att bygga ca 35 bostadsrättslägenheter som beräknas vara klara för inflyttning i början på 2017. Dessutom ska ett markanvisningsavtal upprättas med Nåiden som kommer att bygga 50-60 lägenheter i samma område.

Strandvillan

Strandvillan som ersätter Älvbacka och Holkens boende kommer att inrymma 14 lägenheter i markplan, varav två blir handikappanpassade. Det kommer också att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan laga mat tillsammans eller bara koppla av och umgås. Just nu slutförs arbeten med att få byggnaden tät så det invändiga arbetet kan påbörjas. Inflyttning är planerad till oktober 2016.

Strandvillan

Vy över Strandvillan från nordväst. Mitt i bild skymtar entrén. Utvändigt slutförs arbeten med att få huset tätt så invändiga arbeten kan påbörjas.

Forsgläntan

Det invändiga arbetet i full gång i vad som ska bli ett nytt vård- och omsorgsboende. Största delen av byggnaden som fått namnet Forsgläntan är nu uppvärmd och lägenheterna på plan två börjar ta form. Utvändigt kvarstår täckning av takfot och arbeten runt fönster. Inflyttning är planerad till mars 2017.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2016-02-16