Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 20 jan 2016

TOP och LKAB bygger i Gällivare

Dansaren

TOP och LKAB bygger 22 nya lägenheter på Strömgatan i Gällivare.

TOP bostäder och LKAB startar nu upp ett pilotprojekt på kvarteret Dansaren i Gällivare. Detta är en del av ersättning för avveckling av TOP bostäders bestånd på 36 lägenheter på Torget i Malmberget.

TOP bostäder och LKAB ska nu bygga 22 nya lägenheter med tillhörande carports på kvarteret Dansaren. Det blir till största del tvåor och treor i det nya huset på Strömgatan i centrala Gällivare.

Detaljplanen har vunnit laga kraft och byggstarten är till sommaren med beräknad inflyttning sommaren 2017. 18 januari presenterade LKAB de ersättningsprinciper som kommer att gälla framöver. Hyresgäster som inte äger en fastighet blir ersatta med trappning av hyran. Hyrestrappningen börjar med nuvarande hyra första året och trappas sedan upp i sju år.

- Det här blir ett första pilotprojekt kopplat till de ersättningsprinciper LKAB nyligen presenterade. Det går att komma fram fortare än vi tänkt oss och spaden är i backen redan till sommaren, säger Stig Eriksson, ordförande, TOP bostäder.

- Lite längre fram kommer vi presentera nästa projekt för på något sätt ska det som ska avvecklas i Malmberget återinföras i Gällivare, säger Esa Norojärvi, VD, TOP bostäder.

LKAB kommer att vara byggherre och upphandlar entreprenör för bygget.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2016-01-20