Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 14 jan 2016

Full fart framåt

Forgläntan

Mitt i bild syns Forsgläntans blivande samlingssal och entrén skymtar till höger. På båda sidor om samlingssalen börjar fasaden ta form.

Bygget av Gällivares nya boende för socialt stöd, Strandvillan och vård- och omsorgsboendet, Forsgläntan, har kommit en bra bit på väg. Inflyttning är planerad till oktober 2016 respektive mars 2017.

Forsgårdsområdet intill Vassara älv börjar nu ta form där ett nytt vård- och omsorgsboende, boende för socialt stöd samt upp till 100 nya bostäder ska inrymmas. BoKlok kommer att bygga ca 35 bostadsrättslägenheter som beräknas vara klara för inflyttning i början på 2017. Dessutom ska ett markanvisningsavtal upprättas med Nåiden som kommer att bygga 50-60 lägenheter i samma område.

Forsgläntan

I nuläget är det invändiga arbetet i full gång i vad som ska bli ett nytt vård- och omsorgsboende. Största delen av byggnaden som fått namnet Forsgläntan är nu uppvärmd. Inflyttning är planerad till mars 2017.

- Bygget börjar ta form utvändigt och flyter på enligt plan. I mitten av december var det ”taklagsfest”, vilket betyder att huset i stort sett blev tätt och invändiga arbeten kunde startas upp på allvar, säger Mats Landström, projektledare.

Strandvillan

Strandvillan kommer att ersätta Älvbacka och Holkens boende och kommer att inrymma 14 lägenheter i markplan, varav två blir handikappanpassade. Det kommer också att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan laga mat tillsammans eller bara koppla av och umgås. Just nu pågår arbete med byggnadens ytterväggar och tak. Därefter kommer det invändiga arbetet att påbörjas. Inflyttning är planerad till oktober 2016.

Strandvillan

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-12
Publicerad:
2016-01-14