Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 17 jun 2015

Byggstart för Strandvillan

Byggstart

Jeanette Wäppling, kommunalråd, Ulf Hedman, chef samhällsbyggnadsförvaltningen, Mats Landström, projektledare Licab AB och Jens Fredriksson, arbetschef Nåiden Bygg AB.

Nu har grävskopan satts i backen för bygget av ett nytt boende för socialt stöd i Gällivare. Byggnaden som får namnet Strandvillan ska uppföras på Forsgårdsområdet intill Vassara älv.

Det nya huset ersätter Älvbacka och Holkens boende och ska inrymma 14 lägenheter i markplan, varav två blir handikappanpassade. Det kommer också att finnas gemensamma utrymmen där de boende kan laga mat tillsammans eller bara koppla av och umgås.

- Vi går från spaden i backen till grävskopan i marken för att få lite fart i samhällsomvandlingen. Det är fantastiskt roligt att bygget nu sätter igång. De boende får fina lägenheter, gemensamhetsutrymmen och en utemiljö som stimulerar till aktivitet. Hela området kommer att bli väldigt fint med nytt boende både för socialt stöd, äldreboende och bostäder. Det blir även ett nytt rekreationsstråk längs älven, säger Jeanette Wäppling, kommunalråd.

- Bygget av vård- och omsorgsboendet Forsgläntan påbörjades i höstas och nu startar bygget av boendet för socialt stöd. Dessutom blir det cirka 100 lägenheter i området där BoKlok kommer att disponera ungefär hälften och där vi utser ytterligare en entreprenör till hösten. Det blir väldigt attraktiva bostäder vid Vassara älv och totalt sett ett fint område med blandade åldrar, säger Ulf Hedman, chef samhällsbyggnadsförvaltningen.

Nåiden Bygg AB är utsedd till generalentreprenör och beräknad inflyttning är i oktober 2016. Den totala projektkostnaden beräknas till 47 MSEK.

- Det är väldigt roligt med ett till projekt i Gällivare förutom vård- och omsorgsboendet som vi också bygger. Nu sätter markarbetena igång och i augusti börjar bygget. Vi kommer att ha 15 heltidsanställda knutna till projektet under ett års tid, säger Jens Fredriksson, arbetschef, Nåiden Bygg AB.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2015-06-17