Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 02 feb 2015

Gestaltnings- och profilprogram antaget

Centrum

Gestaltnings- och profilprogrammet som är en del av att konkretisera visionen för nya Gällivare blev antaget i kommunfullmäktige den 26 januari.

Gällivare kommun står inför stora utmaningar med nybyggnationer och utveckling i och med samhällsomvandlingen. Samtidigt som det är en utmaning innebär det stora möjligheter att profilera Gällivare som en arktisk småstad i världsklass.

- Man ska tydligt känna att man som besökare kommer till just Gällivare, oavsett vilken årstid det är så ska det märkas vad vi vill uttrycka i vårt samhälle, säger Liza Yngström, samhällsplanerare.

Programmet gällande skyltning och belysning är viktiga underlag till service- och teknikförvaltningens kommande behov av nya skyltar samt byte av belysning. För att åskådliggöra vilka möjligheter det finns med ljussättning i stadsmiljöer genomfördes nyligen världens nordligaste Guerrilla Lighting-event. Under en timme riktades strålkastare mot kommunhuset, Gröna skolan och brandmuséet som fick helt nya skepnader.

Spruthuset

Kommunfullmäktige beslutade att service- och tekniknämnden blir huvudman för genomförande och att i det fortsatta arbetet måste programmet anpassas mer avseende tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

Länk till gestaltnings- och profilprogrammet. Pdf, 7.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2015-02-02