Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 16 sep 2014

Malmfälten - byggbranschens guldgruva

Business Arena

Gällivare kommun, Kiruna kommun och LKAB vill locka investerare till Malmfälten på Business Arena.

Den 17-18 september är det åter dags för Business Arena i Stockholm. Tillsammans med LKAB och Kiruna kommun bjuder Gällivare in byggbranschens företrädare för att berätta om Malmfältens utveckling. En historia fylld av möjligheter för långsiktiga investerare.

Business Arena, byggbranschens ledande forum, arrangeras av Fastighetsnytt AB i samarbete med 140 partnerföretag. Två intensiva dagar med seminarier, föreläsningar och personliga möten. Nu är det dags för den 14:e upplagan av eventet som varje år lockar tusentals deltagare.

- Vi är med på Business Arena för tredje året i rad. Denna gång med fokus på att marknadsföra Malmfälten som investeringsplats ur ett bredare perspektiv. Och det här är det bästa forumet att göra det på, säger Lennart Johansson, kommunchef.

I Malmfälten finns stora möjligheter för investerare och exploatörer under de närmaste 20 åren när 750 000 nya kvadratmeter bostäder, kommersiella och offentliga lokaler ska byggas. Det är ingen överdrift att kalla regionen för byggbranschens guldgruva.

Under Business Arena tar arkitekter, konsulter och andra entreprenörer kölapp i den pågående samhällsomvandlingen. I år är förhoppningen att fler investerare ska göra samma sak.

- Vi vill visa på omfattningen av det som sker i Malmfälten. Näringslivet blomstrar och gruvorna fortsätter att investera i stads- och samhällsomvandlingen. Det här är inte någon dagslända utan kommer att pågå under lång tid framöver, säger Lennart Johansson.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2014-09-16