Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 apr 2014

Nya tomter i Koskullskulle

Solbacken

En ny detaljplan har upprättats för området Solbacken i Koskullskulle med plats för 27 nya tomter. Det nya området ligger sydväst om befintlig bebyggelse. Här blir det möjligt att bygga villor med både en och två våningar, eller hus med suterrängvåning i ett sluttande parti.

- Innan försäljning av de nya tomterna startar ska vatten, avlopp och vägar färdigställas, berättar Ulla-Britt Larsson, plan- och markhandläggare, Gällivare kommun.

Den nya detaljplanen innebär även större möjligheter till beviljat bygglov för den som önskar bygga ut sin fastighet. I området finns cirka 70 befintliga bostäder och det kan exempelvis vara möjligt att bygga till en våning på sitt hus. Planen ger även förutsättningar att anlägga gemensamma ytor för parkering och säsongsförvaring av släp, husvagnar och snöskotrar.

I Koskullskulle finns dessutom ytterligare sex tomter tillgängliga i området Myran. Under sommaren ska denna del asfalteras och inom ett par månader ska tomterna erbjudas till de som står i kommunens tomtkö.

orienteringskarta
Illustrationskarta
Illustrationskarta


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2014-04-25