Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 20 feb 2014

Go'kväll reser till Gällivare

Go'kväll

Helena Werndin, samhällsbyggnadsförvaltningen, tillsammans med Joachim Vogel och Carl Magnus Lindström.

Med en vertikal stigning från gruvans djup till ballongfärd över ett gnistrande Gällivare, det är temat för Go'kvälls kommande resereportage. Joachim Vogel och TV-fotografen Carl Magnus Lindström har besökt Gällivare för att spela in ett resereportage till SVTS:s magasinprogram Go’kväll.

Go’kväll är ett av Sveriges mest populära magasinprogram med cirka 1 miljon tittare. Programmet bjuder på spännande gäster, intressanta reportage, resor, mat och trender. Varje torsdagkväll sänder Go’kväll ett resereportage vilket är ett av de mest uppskattade inslagen i programmet. Reportaget i Gällivare kommer att handla om ett nytt och modernt samhälle som växer fram tack vare gruvans expansion. Joachim Vogel träffar Gällivare kommuns samhällsbyggnadsförvaltning och pratar om utmaningar och möjligheter i och med samhällsomvandlingen. Under inspelningen i Gällivare hann de också med ett besök 1250 meter under jord i LKAB:s gruva, Bolidens Aitikgruva, en hisnande ballongfärd och en tur upp till Dundret.

Reportern och producenten Joachim Vogel var programledare och reporter för programmet under tolv år men ägnar sig nu exklusivt åt resereportage och inslag kring Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Carl Magnus Lindström är en TV-fotograf med hela världen som arbetsfält.

Go'kväll

Resereportaget kommer att sändas den 12 februari 2015. Go’kväll sänds fem dagar i veckan kl. 18.15 i SVT1.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2014-02-20