Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 maj 2011

Elevernas visioner om det nya Gällivare

visioner bild

Inför den kommande stadsomvandlingen i Gällivare har elever i åk 9 vid Malmens friskola tagit fram idéer och visioner om hur det framtida Gällivare kan se ut. -När gruvan breder ut sig och stora delar av Malmberget rivs, är det viktigt att skapa en miljö med olika aktiviteter för ungdomar i det Nya Gällivare, menar eleverna.

Eleverna har ställt samman ett material med sina framtidsvisioner som man överlämnade till Gällivares vice kommunalråd Birgitta Larsson.

-Jättebra att våra ungdomar engagerar sig i det framtida Gällivare, säger Birgitta Larsson. -Vi kommer att lyssna på ungdomarna och ta till oss av deras idéer i det fortsatta stadsomvandlingsarbetet, avslutar Birgitta

Mer information: www.malmensfriskola.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elevernas framtidsvisioner har bl.a. föregåtts av studiebesök vid de stora gruvanläggningarna i Aitik och LKAB. Där fick man veta att företagen med sin högteknologi idag lockar till sig många högutbildade. Föreställningen om den outbildade "gruvisen" är idag bara en myt. Ungdomar som flyttar för vidareutbildning har idag en större chans att få ett jobb som motsvarar deras kompetens om de vill återvända.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-16
Publicerad:
2011-05-26