Gå till innehåll

Vilka insatser finns att söka?

Du som bor i eget (ordinärt) boende kan få stöd för att hantera vardagen och din psykiska ohälsa.

Bostad med särskild service

Bostad med särskild service (eller BSS) är en insats för personer som behöver mer omfattande stöd än det som kan ges i ordinärt boende. Du bor i din egen lägenhet men har tillgång till gemensamhetslokaler med kök, tv-rum vilket underlättar social kontakt med andra.

Boendeformen ska stödja dig så att du kan utvecklas mot ett mer självständigt liv med en fungerande vardag.

Strandvillan
Strandvillan är ett boende med 14 lägenheter som är centralt belägen med gångavstånd till affärer, apotek, simhall, bibliotek, grönområde och busshållplats.

Malmbacken
Malmbacken är ett hyreshus med 11 lägenheter som ligger i ett lugnt bostadsområde en bit ifrån centrala stan. Med promenadavstånd till livsmedelsaffär, vårdcentral och busshållplats.

Boendestöd

Boendestöd ges som ett individuellt anpassat vardagsstöd till psykiskt funktionsnedsatta personer över 18 år. Stödet som den enskilde får skall tillvarata och utveckla egna förmågor dels med hjälp i det egna hemmet men även i närmiljön.

Beondestödet ges med utgångspunkt i att stärka det positiva i människan för att ge verktyg och redskap till eget växande och höja livskvalitéten i vardagen.

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet fungerar som ett stöd i en medborgares vardag, och ger en meningsfull sysselsättning och rutin i vardagen. Daglig sysselsättning ger också ett socialt sammanhang och möjlighet att träffa andra personer och personal.

Vad händer när ansökan kommit in?

  1. Ansökan
    När ansökan kommit in blir du som sökande kontaktad av en handläggare. I den första kontakten får du veta hur handläggningsarbetet går till samt att en tid för hembesök eller möte på biståndsenheten bokas in.
  2. Hanläggningsprocessen
    Vid hembesöket/ mötet ställer handläggaren frågor för att få information och uppgifter till beslutsunderlaget.
    I beslutsunderlaget ingår den enskildes hjälpbehov, det vill säga vad du som sökande kan och inte kan.
  3. Beslutsunderlag
    Handläggaren sammanställer inhämtade uppgifter och påbörjar beslutsunderlag.
    Under tiden har hanläggaren fortsatt kontakt med den sökande, då du som sökande har fortsatt möjlighet att lämna ytterligare information och synpunkter på beslutsunderlagets innehåll.
  4. Beslut
    När handläggaren tagit ställning till alla kända faktorer i beslutsunderlaget görs en bedömning och beslut fastställs.
    Beslutet meddelas skriftligt till sökande.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-11-22
Publicerad:
2024-11-22