Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 12 jun 2024

Designerteamet "När horiosonter möts" har samlats i Gällivare

På bild från vänster: Andreas Wennberg, Bygglovsarkitekt Gällivare kommun, Johan Eriksson Buhr, Byggchef/Stadsarkitekt Gällivare kommun, Mari Bergset, landskapsarkitekt, Martin Allik, landskapsarkitekt

I veckan har en del av Designerteamet ”När horisonter möts” samlats i Gällivare. De kommer tillsammans att arbeta med att utveckla Vassara älvs område.

Teamet har träffats i Kunskapshuset för att bland annat ta del av information om den gröna industriomställningen, arkitekturens betydelse för samhället, samt vilka utmaningar, möjligheter och kvalitéer som finns med stråket längs Vassara älv.

De har också fått en guidad tur och träffat lokala intressenter. Därefter har de samlats för en gemensam workshop.

- Att utveckla, förädla och rent av skapa nya publika mötesplatser genom god arkitektur som tar hänsyn till platsens naturliga förutsättningar och inbjuder till generationsöverskridande möten är en otroligt viktig del av att stärka den sociala hållbarheten och attraktiviteten i centrala Gällivare. Detta i kombination med möjligheten till att skapa förutsättningar och fördjupa sig i frågan för fler bostäder i ett naturskönt centrumnära läge är ett fantastiskt spännande projekt, säger Johan Eriksson Buhr, Byggchef/Stadsarkitekt på Gällivare kommun.

Under sommaren och hösten kommer man att fortsätta arbetet tillsammans med övriga teammedlemmar.

- Det finns även en ekolog med i teamet som framöver kommer att titta på växtligheten i området, säger Johan Eriksson Buhr.

Projektet är en del av initiativet Visioner i norr steg 2, under ledning av Rådet för hållbara städer. Läs mer om initiativet här: https://www.hallbarstad.se/teamen-som-ska-tanka-nytt-kring-platser-i-norr/ Länk till annan webbplats.

Teammedlemmar som saknas i bild: Anne Bråthen, ekolog, Heiti Ernits, forskare, Ramona Salo Myrseth, konstnär, berättare och designer

Kommunens projektgrupp består av
: Johan Eriksson-Buhr, Byggchef/Stadsarkitekt, Sofie Rynbäck, Plansamordnare, Alexander Kult, Särskild samordnare och Andreas Wennberg, Bygglovsarkitekt


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-12
Publicerad:
2024-06-12