Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 23 okt 2023

Skidfest och stadsfest under världscupen i längdskidor

Den 2–3 december är det äntligen dags för världscupen i längdskidor i Gällivare igen. Förutom skidfest så blir det också stadsfest när Vassaratorget förvandlas till ”Arctic Plaza” med aktiviteter för både stora och små under hela världscupveckan.

När världscupen efter elva års frånvaro nu kommer tillbaka till Gällivare så görs en riktig storsatsning på kringaktiviteter och utöver skidfest blir det också stadsfest. Redan på tisdag 28 november öppnas eventområdet ”Arctic Plaza” på Vassaratorget. Där bjuds det på allt från hårdrocksfys till skidcoachning, vallningstips, föreläsningar, filmvisning, musik och ett mattält där du kan stilla hungern. Det är också här som invignings- och avslutningsceremonierna samt alla prisutdelningar kommer att äga rum.

Kringaktiviteterna under världscupveckan finansieras genom stöd från Leader Polaris som är ett EU-projekt och Markus Tjikkom är projektledare.

– Jag hoppas att vi ska kunna skapa en mötesplats som Gällivareborna ska uppskatta och känna stolthet för, där det verkligen bubblar av aktivitet under hela veckan. Att vi sedan lyckats locka hit artister som Maxida Märak, Johan Airijoki och den mycket populära gruppen Movits som ska spela i samband med avslutningen på söndag gör att vi räknar med stor publiktillströmning, säger Markus Tjikkom.

Här hittar du programmet för eventområdet på torget: www.sporteventgellivare.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-10-23
Publicerad:
2023-10-23