Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 27 jun 2023

Gällivare kommuns nya webbplats

Nu har Gällivare kommun lanserat nya gallivare.se. Webbplatsen, som är en viktig och prioriterad kanal för kontakt med våra medborgare, besökare och företagare, har fått ett helt nytt utseende och fler funktioner än tidigare.

Vår digitala tillgänglighet och vårt fönster ut blir allt viktigare för att effektivt kunna informera, attrahera och inspirera våra digitala besökare. Den nya webbplatsen är en efterlängtad satsning som ska underlätta för besökarna att ta del av kommunal information, utföra ärenden men också förenkla kontakten med kommunen. Webbplatsen har därför ett starkare fokus på självservice som ska vara den naturliga ingången för den som har någon form av ärende hos kommunen.

Mer om webbplatsen och dess funktioner

Webbplatsen är gjord i Sitevision i samarbete med Soleil, medan innehåll är producerat och samordnat internt. Webbplatsen är anpassad för att fungera lika bra i en mobil miljö som via en surfplatta eller dator.

Mycket fokus har lagts på att göra webbplatsen användarvänlig och tillgänglig, bland annat har webbplatsen fått en tydligare innehållsstruktur och bättre sökfunktion. Även kategorisering och filtrering av nyheter har blivit tydligare.

I samband med lanseringen introduceras också en Evenemangskalender där besökaren kan inspireras av vad som händer i Gällivare med omnejd, men också filtrera utifrån eget intresse. Dessutom är kalendern öppen för allmänheten att tipsa om evenemang och arrangemang.

Webbplatsen samlar också upp alla e-tjänster och blanketter som medborgarna kan ha nytta av. Det ska vara enkelt att ansöka om tillstånd, omsorg, bygglov, tomtkö och mycket mera. E-tjänster och blanketter utvecklas löpande och kommer fyllas med fler tjänster.

För att uppmärksamma medborgare om aktuella störningar i kommunen, är en speciell yta på startsidan skapad för Driftinformation. Här kommer eventuella störningar så som gatuarbete, vattenläckor och så vidare presenteras.

Alla delar är inte riktigt redo att publiceras ännu, så webbplatsen kommer fortsätta växa och utvecklas ytterligare.

Synpunkter och förslag

Vi strävar efter att få en så service- och användarvänlig webb som möjligt, därför är era synpunkter ett viktigt mått på hur väl webbplatsen tjänar de behov som finns. Vi uppmuntrar er att tycka till, komma med synpunkter och förbättringsförslag till den nya webben via formuläret.

Länk till formuläret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som alltid efter en lansering så fortsätter buggfix, så ser ni något så är vi tacksamma om ni meddelar oss via samma tyck till-formulär som ovan.

Vi hoppas ni ska tycka om resultatet!


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-27
Publicerad:
2023-06-27