Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 22 jun 2023

Sommarhälsningar från kommunalråden och kommundirektören

Kommunalråden Birgitta Larsson (S) och Henrik Ölvebo (MP).

Kommunalråden Birgitta Larsson (S) och Henrik Ölvebo (MP).

Sommaren står för dörren och semester och ett efterlängtat sommarlov står framför oss. Vi går in i en tid där många går på ledighet och får en välbehövlig tid för återhämtning och puls omvandlas till paus. Vi kan se tillbaka på en intensiv period som resulterat i mycket att se framemot.

Det har skapats förutsättningar för Gällivare att växa och vi kan se ett stort tillskott av bostäder inom kort. Kommunfullmäktige har nyligen beslutat i ärenden som möjliggör byggande av närmare 200 bostäder i Gällivare. Välkomna tillskott i bostadsutbudet nu när Gällivare ska expandera. Dessutom pågår ett arbete med att ta fram områden för entreprenörsboenden. Det är viktigt för att vi ska ha en fungerande bostadsmarknad och för att möjliggöra för barnfamiljer och inflyttare så att de får tillgång till bostäderna som finns på marknaden.

Arbetet med att knyta ihop Gällivare och Repisvaara-området med Dundret fortsätter. Det är glädjande att se att en ny förskola och skola på Repisvaara snart är på plats. Dessutom öppnar snart Regnbågens förskola vid Vassara älv. Det känns jättebra att vi får nya fräscha lokaler för våra barn och unga.

Sommarhälsningar från kommunalråden Birgitta Larsson (S) och Henrik Ölvebo (MP).

Hälsningar från kommundirektören

Det är mycket som pågår i Gällivare just nu och kommer så göra för en lång tid framöver. Det bäddas för en stor skidfest på Hellnerstadion på Dundret efter beskedet att Internationella skid- och snowboardförbundet, FIS, har klubbat att Gällivare ska stå som arrangörsort för världscupen. Att Gällivare återigen får vara arrangörsort följer vårt spår om framtidsutveckling. Det måste vi se till allihop att det bli en folkfest!

På Dundret märks utvecklingen hela tiden, nu kan vi glädjande nog nyttja berget än mer sommar som vinter när den nya downhillbanan snart står klar. Det kommunala bolaget Dundret Gällivare Fjällanläggning AB tar nu för första gången i lågfjällets historia fram en detaljplan för att utveckla Gällivarebornas berg till en fjällby med plats för 5 000 gäster och aktiviteter året om.

Framåtandan i vår kommun syns överallt, från landsbygdsutvecklingen med dess urkrafter till industrins gröna frammarsch. Utvecklingen går fortare och fortare men parallellt med det behöver vi även se till att allt det dagliga fungerar för oss alla som lever och verkar här. Tillsammans kan vi få det att hända!

Sommarhälsningar från kommundirektören Monica Flodström.

Vi vill alla tre önska personalen och kommunens medborgare en riktigt glad sommar. Tillsammans har vi mycket att se framemot.

Kommundirektör Monica Flodström

Kommundirektör Monica Flodström.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-22
Publicerad:
2023-06-22