Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 jun 2023

Årets besöksnäringspris och årets mångfalds- och jämställdhetspris

Gällivare kommun har nu utsett årets besöksnäringspris och årets mångfalds och jämställdhetspris. Årets stipendiater har alla gjort och gör stora insatser inom sina respektive områden.

Motiveringar
Årets besöksnäringspris 2022

Denise och Stephan Mitterer, Skogshotell

Denise och Stephan Mitterer, Skogshotell

"Skogshotell erbjuder en exklusiv produkt beläget i en orörd, harmonisk skogsmiljö. Verksamheten har med kreativitet drivits framåt även under pandemins utmaningar. De vågade satsa på utveckling i ett svårt läge. Inte bara genom att öppna upp för allmänheten, de vågade även utöka verksamheten med Laponia Sky Hut.
Deras restaurang har blivit ett efterfrågat och omtyckt tillskott i det lokala utbudet. Men det är inte bara den fantastiska maten och miljön som gör Skogshotell till en sådan speciell destination. Främst utmärker sig Denise och Stephans dedikation till service och gästupplevelse. Deras generositet och varma hjärtan sitter kvar hos många av deras gäster under lång tid.
Detta är några av anledningarna till varför dem är värdiga vinnare av Årets besöksnäringspris 2022".

Årets Mångfalds och jämställdhetspris 2022

manskören Berget

Simon Lundmark och Pernilla Fagerlönn med manskören Berget

"Simon Lundmark och Pernilla Fagerlönn har de senaste åren målmedvetet byggt upp en grund till en manskör i Gällivare. I dagsläget har kören cirka 25 aktiva medlemmar och deras sång efterfrågas vid evenemang och på arbetsplatser i kommunen. Simons och Pernillas lekfulla arbetssätt visar att män i glesbygd, utan tidigare kunskaper eller erfarenheter av musik faktisk kan sjunga i kör och att körsång bygger gemenskap, glädje och en meningsfull fritid. Simons och Pernillas arbete bidrar därför till bredda mansnormen i Gällivare och bryter upp traditionella könsstereotypa värderingar. De är därför värdiga mottagare av årets mångfalds och jämställdhetspris".


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-15
Publicerad:
2023-06-07