Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 maj 2023

Årets idrottsungdom och årets ungdomsledare

Mathilda Andrieu med Nancy

Årets ungdomsledare Mathilda Andrieu med Nancy, hennes största support som också är en av flera som nominerat Mathilda.

Gällivare kommun utser varje år årets idrottsungdom och årets ungdomsledare. Årets stipendiater har alla gjort och gör stora insatser inom sina respektive områden.

Pristagarna är beslutade av kommunstyrelsens ungdom-, fritid- och kulturutskott. Nedan följer motiveringarna för respektive pristagare.

Motiveringar

Årets ungdomsledare 2022

Mathilda Andrieu, Malmbergets AIF- konståkning
"Mathilda är en engagerad konståkningsledare som brinner för barns utveckling, både på isen som utanför. Hon inspirerar barnen med sitt sätt att lära ut, allt från värdegrund och hur man är en god kamrat till piruetter och skridskoteknik. Hon är en god förebild och stöttar såväl barnen som föräldrar, nyblivna hjälptränare och klubbkamrater. Matilda, tillsammans med övriga konståkningstränare, bidrar även till ett attraktivare samhälle genom alla fantastiska isshower som anordnas i kommunen".

Årets idrottsungdom 2022

Amanda Johansson

Amanda Johansson, Malmbergets AIF-styrkelyft
"Amanda är målmedveten och tränar ihärdigt för att utvecklas inom sin sport. Amanda har tränat styrkelyft under bara några få år men har redan fått kliva högst upp på SM-prispallen. Amanda är en god kamrat som mer än gärna hjälper andra att utveckla sina tekniker samt peppar och hejar på sina klubbkamrater på tävlingar. Amanda tar stort ansvar över sina studier och läser för närvarande naturvetenskapliga programmet på gymnasiet".

Axel Sandin Pellikka

Axel Sandin Pellikka, Skellefteå AIK (tidigare Malmbergets AIF)
"Axel är en lovande ishockeyspelare som är uppvuxen i Gällivare kommun och tidigare spelat för Malmbergets AIF. Axel spelar för närvarande i Skellefteå AIK och går från klarhet till klarhet vilket lett till att han under förra året hade en given plats i JVM-laget. Förutom detta så har Axel imponerat stort i sitt sätt att spela och räknas gå högt i NHL-draften".


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-15
Publicerad:
2023-05-25