Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 15 maj 2023

Ny skolchef tillsatt

Rekryteringsprocessen av skolchef är nu avslutad. Vi är glada att hälsa Ulrika Eriksson välkommen till kommunen och sitt nya uppdrag som skolchef.

Ulrika kommer närmast från tjänsten som undervisningsråd på Skolverket i Stockholm. Hon har en gedigen bakgrund inom skolans värld där hon från grund är hon utbildad grundskollärare och sedermera läst både rektorsprogrammet och skolchefsutbildningen.
I ryggsäcken har hon meriterande erfarenhet av ledande befattningar som förskolechef, rektor och skolchef.
- Vi är mycket glada över att få välkomna Ulrika till våra verksamheter. Hon kommer med sin kompetens och erfarenhet vara en tillgång i arbetet med att utveckla förskolan och skolan, säger Jenny Jänkänpää ordförande i barn och utbildningsnämnden.

Innan Ulrika tillträder sin tjänst efter sommaren så vill hon passa på att skicka en riktigt varm och solig hälsning till alla medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen, deras förskolebarn och elever.
- Jag ser verkligen fram emot att få lära känna er i höst och att vi tillsammans fortsätter vårt viktiga utvecklingsarbete i kommunen. Jag är verkligen glad och stolt över förtroendet jag fått att leda det. Jag ska redan nu försöka vara en god Gällivareambassadör som hjälper till att rikta blickarna mot allt fint som händer i vår oerhört vackra framtidskommun. Sköt om er så ses vi snart, säger Ulrika Eriksson.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-15
Publicerad:
2023-05-15