Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 nov 2022

Typiskt Gällivare släpper andra avsnittet

Monica Nilsson och Magdalena Forsman

Typiskt Gällivare är en feel good-podd för dig som är nyfiken på platsen, funderar på att flytta hit och för dig som redan bor här. Nu finns ett rykande färskt avsnitt att lyssna på.

Premiäravsnittet släpptes för en månad sedan och det handlade bland annat om hösten, kulturveckan och samhällsomvandlingen.
– Responsen efter det första avsnittet har varit jättebra och vi har fått många trevliga och positiva hejarop, säger Magdalena Forsman, inflyttningslots vid Gällivare kommun och programledare i podden Typiskt Gällivare.

I podden Typiskt Gällivare möter du människor från Gällivare med omnejd och får en inblick i vad som händer här och hur det är att bo i en av Sveriges till ytan största kommuner.
– Det har varit jätteroligt att spela in det andra avsnittet också och vi har träffat många intressanta personer från bygden, säger Monika Nilsson, landsbygdsutvecklare vid Gällivare kommun och programledare i podden Typiskt Gällivare.
– Det händer väldigt mycket i Gällivare och det är roligt att lyfta det.


Grön omställning, Puoltikasvaara skola och vinterns evenemang
I det andra avsnittet får vi höra Roger Hansson, vd för Gällivare Näringsliv AB, berätta om den gröna omställningen och dess betydelse för Gällivare och näringslivet. Madelene Nilsson HR-konsult vid Gällivare kommun berättar om det nya rekryteringsverktyget MindDig som man hoppas ska få fler att upptäcka Gällivare. Dessutom får vi höra eleverna Tina, Astrid, Ines och Wilma tillsammans med sin lärare Stina från Puoltikasvaara skola berätta om när de deltog i projektet Catwalk-Barn föds inte med fördomar och vann en rikstäckande tävling. Nu är de aktuella med en uppföljande dokumentärfilm till Catwalk the movie. Sedan berättar eventsamordnaren Daniel Sonntag om den storslagna Hooja-konserten som slog alla rekord i Malmberget och om vad som är på gång i vår kommun. Vi möter också Nanny Johansson som var initiativtagare till Rollator-rallyt i höstas, hon berättar bland annat om sitt deltagande och om hur hon kom på idén om ett rally.Allt ackompanjerat utav programledarna Monika Nilsson och Magdalena Forsman.

Programmet är en produktion av Tillväxt- och attraktivitetsavdelningen, Gällivare kommun, och nästa avsnitt planerar släppas under vintern.

Podden Typiskt Gällivare finns där de flesta poddar finns, och på den här länken: https://pod.space/typisktgallivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-04
Publicerad:
2022-11-25