Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 01 nov 2022

En riktig smällkaramell av artister förgyller höstmörkret i Gällivare

Bo Selinder & ACCJA

Spännande och högaktuella artister gästar olika platser i Gällivare nu i november och december. Här är några höjdpunkter.

Bo Selinder & ACCJA. Bo Selinder har kallats vår tids norrbottniske Povel Ramel, kanske på grund av hans underfundiga texter, humor och värme. Vokalgruppen ACCJA har jämförts med The Real Group. Tillsammans bjuder de på en garanterat annorlunda konsert. Med endast röster som instrument gör de allt från discobeats till schlager.
Fredag 25 november, kl. 18.30, Nattavaara Folkets hus. Biljetter, 100 kronor inklusive fika, finns att köpa på Byastugan och Handlarn'. Kvarvarande biljetter säljs på plats.

Den populära showen Soulful December är en kväll i soulens tecken. I år gästar artisterna Linnea Henriksson, Eric Bibb och Graciela Cin A Loi. Sångerskan Britta Bergström från Luleå och Norrbotten Big Band är som vanligt värdar.
Torsdag den 8 december kl. 19.00 på Blå Forell. Biljetter finns på Tickster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Poetiska texter om Malmfältens folk möter nutida konstmusik. År 2018 gjorde den prisbelönte Gällivarepoeten David Väyrynen tillsammans med den nutida konstmusikensemblen, Norrbotten NEO, några omtalade föreställningar. Nu är de tillbaka i en Norrbottensturné.
Fredag den 9 december kl. 19.00, Gällivare Kyrka. Biljetter, 125 kr för vuxna och 60 kr för barn/ungdom upp till 19 år, finns hos Ticketmaster.se

Övrigt: Även skoleleverna i Gällivare bjuds på kultur – i form av en modern operaföreställning. Elden inombords är en genreflytande opera om bränderna i Amazonas, övernaturliga krafter och en oväntad vänskap.
Skolföreställning tisdag den 8 november kl 10.00 på Blå Forell.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-04
Publicerad:
2022-11-01