Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 17 okt 2022

Premiär för podden Typiskt Gällivare

Magdalena Forsman och Monika Nilsson

Premiär för podden Typiskt Gällivare. En feel good-podd för dig som är nyfiken på platsen, funderar på att flytta hit och för dig som redan bor här.

I podden Typiskt Gällivare möter du människor från Gällivare med omnejd och får en inblick i vad som händer här och hur det är att bo i en av Sveriges till ytan största kommuner.

I det första avsnittet, som släpptes sent i fredags, berättar inflyttade Wesley Overklift vid LKAB om vad som lockade honom till Gällivare, och han förklarar även övergripande om samhällsomvandlingen som LKAB är en del av. Dessutom får ni möta unga företagarna Moving Games UF som kopplat verksamheten till förändringarna som sker i samhället. Kulturchefen Anette Winblad von Valter pratar om kulturveckan och Hanna Aspebo, destinationsutvecklare vid Gällivare kommun, berättar om Gällivares rekordsommar 2022. Sen ger ungdomarna Edvin Malmegren och Linnea Värnberg en inblick i barn och ungas fritidsintressen i Gällivare. Allt ackompanjerat av programledarna Magdalena Forsman och Monika Nilsson.

Programmet är en produktion av Tillväxt- och attraktivitetsavdelningen, Gällivare kommun, och nästa avsnitt släpps i vinter.

Här kan du lyssna på podden Typiskt Gällivare: https://pod.space/typisktgallivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Inom kort kommer den finnas på de flesta ställen där poddar finns.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-04
Publicerad:
2022-10-17