Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 18 maj 2022

Ingvar Waara får utmärkelsen Årets Byakraft

Ingvar Waara

Ingvar Waara från Ullatti har vunnit utmärkelsen till årets Byakraft i samband med årets Gällivaregala. Utmärkelsen delades ut av Gällivare kommuns landsbygdsutvecklare Monika Nilsson som en del av galaveckan inför Gällivaregalan - Hela Gällivares gala. #helagällivaresgala

– Men herre Gud - detta trodde jag aldrig men det känns jättebra! säger en glad och överraskad Ingvar.

Motiveringen lyder:
"Givarens hand blir aldrig tom, verkar vara den devis som 2022 års byakraft lever efter!
Med sitt evinnerliga engagemang för sin by och stora omtanke för sina medmänniskor har han gjort stor skillnad både för föreningar och enskilda bybor.
Denna person bidrar till att hans by blir en härlig plats att bo och besöka och han gör skillnad i både det lilla och stora. En frivillig engagerad "vaktmästare" och "fixare" i byns mack, affär och bygdegård. Alltid en hjälpande hand till dem i nöd och behov, oavsett om det är någon i byn som är sjuk eller förbipasserande som fått problem med fordonet. Med hjärtat på rätt ställe hjälper han till där han behövs. Han sprider stor glädje och visar vägen till omtanke genom att bl.a. själv klä ut sig till påskkärring och dela ut påskhälsningar i byn. En oerhört uppskattad tradition han infört.
Helt enkelt den bästa bybon, som sätter sin by på kartan med sin omtanke och gör det lättare och roligare att leva i byn. Han visar att en enda människa kan göra stor skillnad."


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-17
Publicerad:
2022-05-18