Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 jan 2022

Vill du vara med och göra skillnad?

Vill du vara med och göra skillnad?

Gällivare kommun inleder ett samarbete med organisationen Teach for Sweden för att utbilda motiverade lärare och skapa varje elevs bästa skola.

– Konceptet ger oss möjligheter att öka kompetensen i våra skolor och att få in personer med erfarenhet från andra branscher. Det är samtidigt viktigt för oss att kunna erbjuda akademiker en snabb väg in i skolan och Teach for Swedens koncept gör skillnad från dag ett, säger Eva Martinsson, skolchef på Gällivare kommun.

Teach for Sweden (TFS) är ett tvåårigt ledarskapsprogram för dig med ämnesbehörighet som vill byta bransch och börja arbeta som lärare. Under utbildningen får du en avlönad heltidsanställning där du arbetar som högstadielärare under 80 procent av tiden och resterande 20 procent ägnas åt din kompletterande pedagogiska utbildning för att bli behörig lärare.

– Vi är glada över att nu kunna stärka vår närvaro i norra Sverige med ytterligare en samarbetspartner och ser fram emot att arbeta tillsammans med kommunen för att hitta modiga ledare som vill göra skillnad för barnen i Gällivare, säger Magnus Hirschfeldt, ansvarig för anställning och kommunsamarbeten på Teach for Sweden.

Just nu rekryterar TFS sin 10:e cohort, som ska påbörja sin ledarskapsresa hösten 2022. Sedan starten 2013 har över 360 personer anställts på skolor i över 40 kommuner - främst i och omkring storstadsregionerna men även i övriga Sverige.
För att uppfylla behörighetskraven behöver du ha minst 90 hp inom ett av dessa huvudämnen:

Matematik
Teknik
Fysik
Biologi
Kemi
Svenska
Engelska
Spanska

Ansökan till programmet är öppen fram till 28 februari 2022

Läs mer om Teach for Sweden och ledarskapsprogrammet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-17
Publicerad:
2022-01-25