Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 23 nov 2021

Finansdepartementet på besök

Finansdepartementet

Finansdepartementet hälsade på i Gällivare under tisdagen. Besöket gjordes för att inhämta kunskap om kommunens syn på de möjligheter och utmaningar som följer med de stora industrisatsningarna. – Vi har verkligen sett fram emot det här besöket. Det ger så mycket att få se saker på riktigt och träffa riktiga människor, säger Cecilia von Schéele, Departementssekreterare vid Finansdepartementet.

De större företagsetableringarna och expansionerna i Norrbotten och Västerbotten medför ett stort behov av nya bostäder och goda livsmiljöer för ett ökande antal invånare.
– Det är mycket som händer under kort tid och vi behöver få fördjupad kunskap om vilka behov kommunerna har när det kommer till stöd vid samhällsomställningarna, säger Ludvig Lundgren, Departementssekreterare vid Finansdepartementet.
– Det handlar inte bara om bostäder, goda livsmiljöer är lika viktigt. Folk ska vilja flytta hit och bo här, säger Cecilia von Schéele.

Under besöket i Gällivare fick departementet besöka platser av särskild betydelse för kommunens utveckling. Som Aitik-gruvan, Malmberget, Gällivare centrum och Repisvaara för att nämna några.

Alexander Kult, särskild samordnare Gällivare kommun, tog emot Finansdepartementet.
– Vi är såklart jätteglada över det här besöket. Vi har flera utmaningar, till exempel kompetensförsörjning och bostäder, och det känns som att de verkligen har förstått vilka utmaningar vi har efter det här besöket.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-16
Publicerad:
2021-11-23