Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 07 okt 2021

Gällivare storsatsar på ridsporten

Ridhus

Gällivare kommun har beslutat att bygga en ny modern ridanläggning med 54 stallplatser, ny utomhus ridbana, och automatisering av all bevattning och mockning. Anläggningen ska stå klar helt klar 2024.
Anläggningen blir den största i sitt slag i Norrbotten och står sig väl i ett nationellt perspektiv.

Hållbarhet har varit ett ledord och handlar såväl om miljö som ekonomi och jämställdhet.
- Vi är mycket glada och förväntansfulla. Det här blir ett stort lyft. Vi är speciellt nöjda med att dialogen med kommunen har fungerat så bra, säger Lotta Lindelöf, ridskolechef på Gällivare ridklubb.

I våras saknades det pengar för att genomföra en planerad utbyggnad men tack vare det nära samarbetet med föreningarna inom ridsporten har man kunnat ta fram smarta lösningar som möjliggör det nya ridhuset och satsningarna runt om.
Det blir en fullt modern ridanläggning som uppfyller samtliga krav på ridskola, tävling och egen hästhållning.
Anläggningen ska också erbjuda möjlighet till övernattning för hästekipage på grund av de långa avstånden.
- Det känns jättekul och passar verkligen när vi ska bygga en arktisk småstad i världsklass. Att satsa på något som i stor utsträckning berör tjejers och kvinnors fritid är viktigt för attraktiviteten, säger Magnus Johansson (s), kommunstyrelsens ungdoms-, fritid- och kulturutskott.

Den exakta kostnaden är inte klar eftersom kommunen nu går ut med en upphandling.
Det finns en överklagan som ännu inte är avgjord. Den berör dock driften och det råder politisk enighet om att bygga ridhuset.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-03-31
Publicerad:
2021-10-07