Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 15 sep 2021

Hälsofrämjande inspirationsdag för kvinnor

Hälsofrämjande inspirationsdag för kvinnor

Dagen bjöd på välbehövliga rörelsepauser.

Gällivare kommun integration har satsat på en kvinnoinspirationsdag med fokus på hälsa för utrikesfödda och nyanlända kvinnor. Dagen anordnades i samverkan med Hej Främling!, SFI vid Lapplands Lärcentra, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF.

Inspirationsdagen bestod av hälsofrämjande aktiviteter för kvinnor som ger svar på varför det är viktigt med en god hälsa och vad som händer i kroppen när vi rör på oss. Dessutom gavs information från studieförbund om kommande projekt och aktiviteter.

- Det är jätteroligt, jag har fått bra tips för min hälsa, säger en av deltagarna Kathlene Holm.

- Vi vet att en god hälsa är en grundläggande faktor för integration i samhället och möjligheten att ta sig ut på arbetsmarknaden. Med denna dag vill vi öka kunskapen om vikten av god hälsa och fysiskt aktivitet, säger Mariann Gustafsson, integrationsstrateg vid Gällivare kommun.

Annica o Mariann

Annica Löfling, verksamhetskoordinator på Hej Främling! och Mariann Gustafsson, integrationsstrateg Gällivare kommun.

Kursen innehöll både teori och praktiska moment. Under dagen fick deltagarna fakta om kroppen och dess funktioner, praktiska tips på hur en kan röra sig mer i vardagen, personliga berättelser från kvinnor som själva gjort resan från inaktivitet till ett mer hälsomedvetet liv i Sverige.

Tanken med inspirationskursen var större eget ansvar kring sin hälsa, större engagemang kring barnens deltagande i fysisk aktivitet, få direkta verktyg för lätt träning, få igenkänning hos andra som gjort samma resa. Dessutom fick deltagarna med sig kunskap kring kroppens funktioner och vad som gör den stark samt tips för långsiktig hållbarhet kring hälsa.

Fakta:
Hej främling! är en ideell förening som driver hälsofrämjande aktiviteter som ofta innebär idrott, kultur och friluftsliv. Arbetet drivs med särskilt fokus på att skapa integration.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-16
Publicerad:
2021-09-15