Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 20 nov 2020

Ishallen stängs

Ishallen

Vid en besiktning av is- och evenemangsarenan i torsdags framkom det avvikelser i utförandet av takkonstruktionen då en av takbalkarna lutar.
- Vi kan ännu inte säga om detta är allvarligt, men vi har valt att prioritera säkerheten först säger Alexander Kult, förvaltningschef för samhällsomvandling och teknik vid Gällivare kommun.

Efter den utförda besiktningen har Gällivare kommun idag fört en dialog med takkonstruktörerna. Utifrån de framkomna riskerna tar kommunen nu beslut att stänga ishallen som en säkerhetsåtgärd.

Vidare utredning om orsak och åtgärd kommer att ske skyndsamt och information i ärendet kommer löpande att läggas ut på kommunens hemsida. Som en försiktighetsåtgärd kommer hallen nu hållas stängd från lördagen den 21 november. Orsaken till att hallen stängs är att det i helgen väntas snöfall och att det inte finns tidigare mätningar av hur takkonstruktionen klarar trycket.

Is- och evenemangsarenan kommer att vara stängd till och med det att utredning är utförd så att kommunen kan säkerställa en trygg vistelse där. Gällivare kommuns ambition är att detta ska kunna utredas och åtgärdas skyndsamt.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2020-11-20