Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 13 nov 2020

Ändringar i kollektivtrafiken till följd av trängsel

Buss

Att komma till rätta med trängsel i kollektivtrafiken är ett problem som flera parter behöver hjälpas åt för att lösa, särskilt vid morgon- och eftermiddagsturer kopplat till skolgången. Den operatör som utför transporter för Gällivare kommuns räkning, gör vad som är möjligt utifrån rådande regelverk och tillgänglig kapacitet. Sedan slutet av oktober har operatören satt in en så kallad ledbuss (96 platser) i trafik och från onsdag 11 november även satt in extra buss på vissa turer och förändrat tidtabeller.

Från måndag 16 november kommer följande tidtabeller att tillämpas
för busstrafiken inom tätorterna:

Linje 20

  • Kl. 07:05 från Koskullskulle ankomst Gällivare centrum kl.07:41. (Denna tur förstärks med extra fordon då trängselsituationer kan uppstå)
  • Kl. 07:37 från Koskullskulle ankomst Gällivare centrum kl.08:13

Linje 3 (direktbuss Koskullskulle-Gällivare)

  • 07:25 från Genvägen, ankomst Gällivare centrum 07:45.


Linje 10

  • 15:31 från Gällivare centrum (Denna tur förstärks med extra fordon då trängselsituationer kan uppstå)

Då det råder brist på bussar i hela Norrbotten har länets operatörer begränsade möjligheter att sätta in extra fordon i trafik. Vi ber om förståelse för de olägenheter som uppstår till följd av det rådande läget och ställer vår förhoppning att alla parter efter bästa förmåga bidrar och följer de restriktioner som myndigheter utfärdat under pandemin.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2020-11-13