Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 02 jul 2020

Presentkort till alla månadsanställda och erbjudande om korttidsanställningar

presentkort

Gällivare kommun delar ut presentkort till alla månadsanställda för att visa uppskattning för det arbete som de alla gör för våra medborgare. Samtidigt bidrar det till intäkter för lokala näringslivet.

Bakgrunden till beslutet att dela ut presentkort är att kommunen inte ser det möjligt att genomföra de planerade familjedagarna på grund av den pågående coronapandemin.

- Vi kommer inte kunna ha stora sammankomster så vi såg att vi inte skulle kunna genomföra de planerade familjedagarna. Samtidigt har vi tydliga signaler att det lokala näringslivet har det tufft just nu. Så vi gör detta dels för att visa uppskattning till vår fantastiska personal och samtidigt gör det nytta för våra lokala företag, säger personalchef Anna Johansson Miettinen.

- Det är mycket glädjande för våra handlare när vi ser företag, organisationer och myndigheter som ställer upp för varandra. Dessa presentkort hjälper våra handlare i en svår tid och vi tackar ödmjukt för initiativet. Kan våra handlare överleva alla utmaningar så fortsätter vi bidra till att göra Gällivare till ett mer attraktivt besöksmål och en trivsam plats att bo på. Win-win för alla, säger Elisabeth Landby, ordförande Gällivare Handel.

- Det här är en positiv åtgärd och det hjälper den lokala handeln, säger Roger Hansson, VD Gällivare Näringsliv.

Korttidsanställning


Kommunen erbjuder kortare anställningar till personer som blivit permitterade från lokala företag. Gällivare kommun söker personer som vill vara med och bidra till att våra äldre och människor med funktionsvariationer får stöd och hjälp i sin vardag. Behovet av personal finns inom äldrevård, hemtjänst och omsorg och det kan vara aktuellt både under kortare och längre perioder. Arbetsuppgifter anpassas utifrån tidigare erfarenheter och den anställde kommer tillhöra ett arbetslag med erfarna kollegor.

Arbetsgivaren behöver bevilja tjänstledighet. Företagen som har korttidspermitterad personal behöver först avbryta den och därefter bevilja tjänstledighet.

Om anställningen

  • Tidsbegränsad anställning utifrån förutsättningar och behov
  • Månadslön och Ob-tillägg enligt avtal
  • Introduktion och bredvidgång


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2020-07-02