Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 10 apr 2020

Nytt jättearrangemang till Gällivare

skidåkare

Foto: SportEvent Gällivare Lapland

Nu är det klart - Gällivare blir värd för Junior-SM och finalerna av Volkswagen Cup 24-28 mars 2021!

- Jättekul, det här är ett prestigeuppdrag som vi tagit hem i konkurrens med många andra duktiga arrangörer och det befäster ytterligare Gällivares ställning som arrangörsort av stora längdtävlingar, säger Leif Johansson, styrelseordförande i SportEvent Gällivare Lapland och arrangörsklubben Gellivare Skidallians.

Det är bäddat för en ny stor skidfest på Hellnerstadion i dagarna fem med både junior- och senioreliten på plats. Fler än 500 aktiva och ledare väntas till tävlingarna som omfattar inte mindre än 12 individuella lopp och två stafetter med SM-status för juniorerna, samt fyra seniorlopp som utgör finalerna på Volkswagen Cup.

- Det är ett mastodontarrangemang, men ett mycket roligt sådant som vi verkligen ser fram emot. Vårvintern är en fantastiskt fin tid i Gällivare, att kunna få bjuda de aktiva och den skidintresserade publiken i Malmfälten på de här tävlingarna när förhållandena är som allra bäst känns riktigt roligt, säger Leif Johansson.

2021 kommer att bli det kanske mest intensiva i arrangörsklubbens historia. Knappt hinner alla SM- och cup-titlar delas ut innan det är dags igen. Två veckor efter Junior SM och Volkswagen Cup invaderas Gällivare av skidmotionärer för klassiska Dundret Runt 10-11 april.

- Bara under den helgen kommer vi att ha mer än 1500 deltagare i de olika loppen och med två riktigt stora arrangemang kommer vi att kunna ge besöksnäringen ett riktigt bra tillskott nästa vår. Med tanke på hur dystert läget är nu med alla inställda arrangemang till följd av coronasmittan så känns det extra viktigt att kunna sända ut positiva signaler för nästa säsong, säger Leif Johansson.

Sedan tidigare är det också klart att Gällivare kommer att stå som värd för den officiella svenska skidpremiären i slutet av november 2021. Tävlingar som fungerar som uttagningar till världscuppremiären och direktsänds i Sveriges Television.

Det är med andra ord bäddat för ett riktigt skidkul 2021 i Gällivare!

Så här ser arrangemangsprogrammet 2021 ut:


24/3 Junior SM

25/3 Junior SM

26/3 Volkswagen Cup

27/3 Junior SM

28/3 Junior SM

28/3 Volkswagen Cup Final

10/4 Dundret Runt

11/4 Dundret Runt Skate

19-21/11 Gällivarepremiären, officiell svensk tävlingspremiär (preliminärt datum)


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-19
Publicerad:
2020-04-10